perjantai 23. joulukuuta 2011

Saanko huutaa korvaasi?

En jaksaisi enää olla urhea. Olen kertonut lapsettomuudestani monille, mitä sitä piilottelemaan saati häpeilemään. Se on nyt näin ja osa minua ja sillä hyvä. Mutta en jaksaisi enää piilottaa tunteitani huumorin alle enkä kaiken päälle liimatun sitkeyden varjoon. En jaksaisi kerrasta toiseen nyökytellä aina eri ihmisen suusta kuullulle samalle hyvää tarkoittavalle jutulle siitä, että jollain kaverilla oli kanssa joskus joku tuttu jossain, joku joka ei meinannut saada lapsia, mutta sitten se saikin, että semmoista sattuu, älä huoli.

Sen sijaan haluaisin kaataa tämän jonkun niskaan. Antaa pahan mielen valua. Ottaa toisesta kiinni ja itkeä kiusallisen kovaan ääneen, huutaa, että tämä tuntuu niin väärältä, tämä on epäreilua, ei tätä kukaan ansaitse, miksi juuri minä. Tahtoisin huutaa jonkun korvaan sen, miten nurjalta tuntuu, kun lapsettomuus puraisee kaikelta ilolta pään poikki. Tahtoisin sysätä jonkun toisen sydämelle sen, miten päivä päivältä tekee enemmän kipeää, miten se on kerta toisensa jälkeen todemman tuntuista.

En jaksa enää olla urhea. Kohta kaikelta ilolta on mennyt pää poikki, enkä tahdo enää nauraa. Saanko huutaa korvaasi?


2 kommenttia:

Jadekivi kirjoitti...

Eksyin jostain toisesta blogista tänne, ja taidan jäädä lukijaksi.

Mekin ollaan oltu lapsettomuuden kanssa avoimia, mutta eipä tätä oloa voi oikein kenenkään päälle oksentaa. Tuntuu ettei kukaan ymmärrä, kuinka kokonaisvaltaisesti tämä vaikuttaa elämään.Päivät kuljetaan sumussa, mistään ei osata enää nauttia täysillä. Kaikki on jäänyt lapsettomuuden tuskan alle, eikä sieltä noin vain rimpuilla pois.

En edes uskalla ajatella sitä vaihtoehtoa, että tämä kaikki taistelu olisi ollut turhaa, eikä lasta tulisikaan. Yritän väkisin luottaa, että meidänkin aika vielä koittaa.

Ainu kirjoitti...

Hei Jadekivi, tervetuloa lukemaan ajatuksiani lapsettomuudesta. Tämä blogimaailma on ainakin paikka, jossa joku toinen ihminen ymmärtää. Tunnistan itse ainakin tismalleen tuon pelon edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että lasta ei tulisikaan. Sen pelon kanssa juuri tällä hetkellä pyörin ehkä eniten.