torstai 11. lokakuuta 2012

Unia

Näen yleensä paljon unia. Ennen punktiota näin kaksi erityisen hassua, ensimmäisen kirjoitin tänne, jälkimmäistä en vielä.

Olin jälleen kerran punktiossa, tutkimuspöydällä. Lääkäri alkoi sättiä minua. Meuhkasi, että miksi en ole käynyt vahaamassa alapäätäni ennen operaatiota. Että brasilialainen vahaus kuuluisi itsestäänselvyytenä jokaisen asiakkaan itse huolehtimiin etukäteisvalmisteluihin. Että enkö ajattele ollenkaan hänen työolojaan, ei se helppoa ole päivästä toiseen toisten ihmisten karvaisia römpsiä kaivella.

Se oli hassu uni. Tulin hyvälle tuulelle. Ja nauroin itselleni. Nauroin koko hedelmöityshoidoille. Mutta viime yönä näin toisenlaisen. Heräsin hikisenä, ahdistuneena, lannistuneena.

Unessa olin synnyttämässä. Kaikki meni aluksi hyvin, mutta lopulta synnytinkin suuren kiven.

Kätilö kertoi, että se kuuluu vaiettuihin ivf-hoitojen sivuvaikutuksiin. Että joskus stressi ja huonot munasolut toimivat yhdessä siten, että alkio muuttuukin kiveksi ja raskaus toimii apukeinona henkisten taakkojen muuttamiseksi fyysisiksi taakoiksi. Kiveksi, joka on konkreettinen ja siten helpompi kantaa. Että sen ansiosta tahattomasta lapsettomuudesta toipuminen saattaa olla helpompaa. Että minun ei tarvitse ollenkaan näyttää surkeaa naamaa vaan pitäisi pikemminkin olla tyytyväinen.

Ja lapsettomuushoitoihin ei kannattaisi enää palata. Kiven synnyttäminen on lopullista. Ja adoptiohaaveet, ne saisin myös unohtaa. Kiven äiti ei kelpaa adoptioäidiksi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, jotenkin maaginen tuo kivi-uni. Sopisi tieteisnovelliksi...!

Vilkas kirjoitti...

Hurjia unia! Sait minut kyllä hymyilemään näillä kertomuksillasi, vaikka ei se varmasti unessasi ollut hauskaa :) Toivotaan, että saisit nyt sentään jotain muuta sisällesi kuin kiviä ;)

Ainu kirjoitti...

Joo kyllä tuo kivikin nyt jo naurattaa. :D Hieman taitaa tällä hetkellä olla mieli näitten hoitojen vallassa.

[G kirjoitti...

Niin kyllähän tuo kivi-uni kieltämättä vähän koomiselta kuulostaa, mutta sitten kun ajattelee sen omalle kohdalle, niin no thanks!

Olin jo ihan täysin uskomassa järkyttyneenä tuon ensimmäisen unikertomuksen, kunnes hoksasin että hei, sinähän siis kirjoitat UNESTA. :DD

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä synnytit nyt pois sen kiven, että lapsi pääsee kasvamaan ja sinä olet vapaa taakasta. Toivon niin hartaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hurja uni! Sä niin käyt läpi tuota kaikkea. Ja niin pitääkin. Se on tervettä! Vaikka unet hulluja olisikin :)

Voi kun menisi vielä hetki ja me saatais kaikki riemuita sun ja teidän onnistumisesta!

-s-

Ainu kirjoitti...

Ahdistava uni, kun heräsin, mutta jälkeenpäin sekopäisyydessään huvittava. :)